Esmeralda VAN DEN BOSCH

Esmeralda VAN DEN BOSCH

12e de liste

Qui suis-je ?

Opgegroeid ergens op de grens tussen Duffel, Koningshooikt en Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Als middelste in het gezin kreeg ik de kans om viool te spelen en balletles te volgen. Op de scouts werd ik ‘sociale vink’ gedoopt. Na mijn opleiding in de politieke wetenschappen, trok ik de wijde wereld in. Wonen in Zweden, maar vooral terugkeren naar België maakte me bewust over hoe vooruitdenkend en milieubewust onze Scandinavische Noorderburen zijn. Na omzwervingen met tussenstops in Midden-Amerika, Mechelen en Berlijn willen mijn vriend en ik ons graag voor langere tijd in één stad settlen. Om mee vorm te geven aan de samenleving waarvan wij deel uitmaken. Als projectmanager bij het Europees Centrum voor Werknemersvraagstukken organiseer ik vorming voor vakbonden en werknemersorganisaties over gans Europa. Hoewel ik overtuigd ben van de nood aan een Europees beleid op het vlak van tewerkstelling en sociale zaken, geloof ik sterk in de kracht van kleinschalige initiatieven op lokaal vlak. Ze kunnen immers leiden tot het veranderen van de spelregels die de bredere samenleving bepalen.

Depuis combien de temps vis-tu à Forest ?

Depuis 1 an

Ce que j’aime à Forest, c’est…

Ik hou van de diversiteit in Vorst. Als ik de deur achter me toesla, ben ik op wandelafstand verwijderd van een groot cultureel aanbod, van mooie plekjes groen, een coöperatieve kruidenierszaak en van een bloeiend verenigingsleven.

Mon/mes endroit(s) préféré(s) à Forest

Het Dudenpark

Pourquoi tu es candidat.e ?

Als kandidaat voor Ecolo-Groen in Vorst wil ik inzetten op het behoud van en het investeren in groene ruimtes. Ecolo-Groen stelt onder andere voor om mini-parkjes

Ma phrase préférée est…

Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world; indeed, it’s the only thing that ever has. (Margaret Mead).